Október

“S hallgatom a fák lehulló Levelének lágy neszét.”

DSC_0124

Véget ért az egyik legszebb hónap – nekem a másik a május. Bringázás szempontjából talán ez volt a legmozgalmasabb összegyűlt kilométerek tekintetében. Nagy tanulság, hogy a nagy kaland keresésben néha a legközelebbi szép helyek maradnak ki. Most végre tudtam eleget tekerni nálunk az ártéri erdőkben és a Budai hegyekben. Készült közben egy videó a Hármashatás hegyen és pár fotó a többi helyen. Tanultam a rugóstagok lelki világáról, és szereztem kellemetlen tapasztalatokat is a német Santa Cruz képviselettel kapcsolatban. Szerencsére azóta találtam segítséget és alternatív beszerzési lehetőséget, de erről majd egy külön beszámolóban írok.

Kezdjük ott, hogy a múltkor bemutatott extrém nyújtott táv, valamint Peti és Dini által diktált tempó átvételéhez kellett 3-4 alkalom és utána elég pihenés, hogy alkalmazkodni tudjak és felépüljek a kimerültségből. Tetéztem a dolgot azzal is, mert ilyen időben nem lehet tétlenül nézni a váratlanul szép időt, így ki-kijártam a Hármashatárra tekeregni. Persze ezek inkább mackós örömbringázások voltak. Ekkor készült a következő filmecske is (KATT a KÉPRE!):

oktober

(Ennél a videónál világosodtam meg, hogy mennyire elrontja a képminőséget a youtube tömörítése, így a jövőben az MPORA-t fogom előnyben részesíteni.)

Sajnos, most egy időre el kell búcsúznom a Stumpjumper biciklimtől, mert az én Fox villámat is érinti a napokban bejelentett visszahívás.

A hétvégéim általában a fiammal és Lujzi kutyusunkkal való kisebb gurulásokkal telik a környék kiserdőiben.

DSC_0146

Kitűnő ciklokrossz terep a dunavarsányi és a tököli parkerdő is. Utóbbiról volt is egy régebbi télen készült filmes próbálkozásom – jól látszik milyen “mélyről” indult a Hero:

Tegnap pedig nyomtam egy kellemes túrát Szigethalom-Törökbálint-Budaörs-János hegy-Budakeszi vadaspark oda-vissza útvonalon. Az eredeti tervben még a Nagy-Kopasz is szerepelt volna, de a hideg szeles időben már nem volt keddvem odáig menni.

Otthon nem találtam a Garmin GPS-em kormány rögzítőjét, így a mobilomra kerestem gyorsan egy túristás appot. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani az ingyenes HuMaps-ot. Pont annyit tudott, amennyi nekem kellet. Egyedül az automata gördítés hiányzik belőle egyelőre.

Nem siettem, és némi kitérőkkel felkerestem közben pár szép helyet is, mint a budaörsi Kávária-domb, a Kő hegy és Makkosmária. Útközben végre sikerül nagyjából belőnöm a Santa Cruz hátsó rugózását is. Talán sikerül lassan egymásra találnunk, bár még hosszú az út az elkészültéig, és magasan van az a bizonyos léc is a Specializedem jóvoltából.

P1040857 P1040858 P1040860 P1040864 P1040866 P1040870 P1040871 P1040873 P1040874 P1040876 P1040877 P1040878 P1040904

P1040899

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük