Hátsó fogsor felújítása

Sokan a sor kopása után kukázzák a régit, és újat tesznek fel. Pedig lenne olcsóbb megoldás.

DSC_0026


A most következő munkálatot még Demeter Zoli barátomtól tanultam. Az így felújított sorokat felújítástól függően valamennyire megnyúlt láncokkal érdemes használni.
Én a versenyző bringám jobb cuccait szoktam így javítani, és átrakni a többi biciklimre. A versenyzőre pedig újat veszek. Ha egy bringád van, akkor is használhatod mindennapi igénybevételhez vagy edzésre, így a jó alkatrészek pihenhetnek a versenyig.
A hozzá való szükséges szerszámok a következőek: sor leszedő szerszámok (nálam ez a dugókulcs + 21-es villáskulcs + láncos kulcs), kézi köszörű, vagy más néven kézi gravírozó.

DSC_0021
A legkisebb és a nagyobb fogak javítását könnyebb úgy végezni, ha rajta hagyod a kereken. Csak a 2-3-esetleg 4. fogaskerék miatt lesz szükség a bontásra. Persze a leszedést akkor sem úszod meg, ha nagyon koszos a sorod. A feladatod annyi, hogy a lánc által laposabbra kopott mélyedéseket újra ívesre mélyítsed (1.), illetve a használat során keletkezett sorjákat eltávolítsad(2.).

DSC_0022_2

Egy XT sor árából simán kijön az összes szükséges szerszám. Jó szerelgetést!

2 thoughts on “Hátsó fogsor felújítása

  1. Kinek mi, ez csak egy bemutatott lehetőség. Nálam működik, és csak pár perces meló. Nekem ily módon nem kell sorokat vennem a munkába járós, kirándulós bringámra. Versenyen én sem használok, csak újat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük