Alpentour 2012 – 3. nap

A 3. nap a Dachstein lábához kellett felmennünk.

DCIM100GOPRO

Éjszaka ágyúdörgés hangjára ébredtem, és ez nem az elfogyasztott bor miatti álom volt, mások is említették. Talán az érkezés előtt látott légvédelmi üteget tesztelték hajnali 4 órakor? Reggel a startnál az utolsó pozíciók egyikére álltam be, majd indulás után hamar technikai szünetet kellett tartanom kisdolog miatt. Papíron a a ránk váró szakasz volt a legnehezebb, ennek ellenére valamivel jobban próbáltam nyomni a pedált, mint eddig.

Igen, zavar a rossz helyezésem. A hátulról való indulásnak megvolt az a pozitív töltete, hogy nem engem kerülgettek, hanem én vadásztam le sorra a spori társakat. A pálya legmagasabb pontján ma is hófalak fogadtak és egy jeges vízű, gyors folyású patakátkelést is beraktak a szervezők. Nem esett jól sem ez, sem az a durva lejtőzés , ami ezután jött. Füstölt és visított a tárcsafékem és jó büdös is lett. Az előttem levőkkel ügyesen lenavigáltunk, és a lejtő alján visszanézve már senki nem jött utánunk.

Tudtam, hogy a legmagasabb hegy legyőzése még csak fél győzelemnek sem tudható be. A mászások durvábbik fele még előttem állt, de a lábaim és a tüdőm már kezdtek tiltakozni. Szerencsére jó helyeken voltak a frissítő állomások, mindig jókor jött a tankolás. Éreztem, hogy hazardírozom az erőmmel, de nem akartam lassítani. Megvolt a legdurvább szerpentín, és közeledtunk vissza Schladminghoz, mikor utolértem egy harcos, nálam idősebb osztrák fickót. Úristen hogy nyomta, amikor le akartam hagyni! Egymást váltogatva haladtunk sokáig. Felfelé le-lemaradt, de a lejtő az össztelós bringájával és bringázós tudásával újra és újra visszavágott. Indítottam egy utolsó (azt hittem döntő) támadást, mikor utánam kiabált, hogy most jön egy utolsó 25 százalékos emelkedő. Szerintem erre tartalékolt okosan, és végleg elment nekem, bár a célig láttam 50-100 m-rel magam előtt. Így is sikerült a 32. helyen bejönnöm, így most kíváncsian várom a végleges listát, hogy tudtam-e javítani az összetett 39. helyezésen. Végre a záró szakasz lesz már csak 56 km-es távon, de azért összehoztak ennyire is 2000 m szintmászást.DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük